Új jelszó kérése
TOP termékek
Hírlevél
Termékajánló
Fizetési megoldás

OBJEKTÍV

Fő kategória >OBJEKTÍV

1 termék
A bajonett
23 termék
E bajonett


A Sony széles objektív választékának köszönhetően bármely kreatív elképzelés megvalósítható. Minden fotós, akár hobbi, akár profi szinten megtalálja köztük a számára leginkább megfelelő optikát. Két főbb kategóriára oszthatók a Sony objektívek, az A-bajonettes és az E-bajonettesekre. Az A-bajonettes rendszer már az objektívek hosszú történelmével a háta mögött sokoldalú felhasználást biztosít az összes A-bajonettes és E-bajonettes fényképezőgép számára, ide sorolhatók a méltán közkedvelt α77II és a professzionális α99 típusok is. Az E-bajonettes, folyamatosan bővülő Sony objektív család pedig különféle APS-C és Full Frame opciókat nyújt a tükör nélküli kompakt fényképezőgépekhez.

A két kategórián belül természetesen minden típusú objektívet megtalálunk. Például a nagy blendenyílású G-objektívek kivételes teljesítményt garantálnak. A blendenyílásoknál jelentkező színeltolódást a speciális üveg minimálisra csökkenti, illetve káprázatosan elmosódott hátterek hozhatók létre a körkörös blendével.

A széles rekesznyílású, nagyobb mélységélességű, 50-135 mm-es gyújtótávolságú Sony portréobjektívek nagyobb zársebességet tesznek lehetővé. Belső terekben, illetve gyenge fényviszonyok mellett praktikus választást jelentenek. 

A legendás ZEISS vállalattal közösen fejlesztett Sony obikat pedig a 160 éves optikai tapasztalat mellett speciális üvegek, bevonatok és kifinomult eljárások jellemzik, ezek garantálják az objektívek professzionális minőségét és azt, hogy egy igazán kreatív eszközt kapunk a pénzünkért. Kizárólag a Sony számára készülnek ezek a Carl-Zeiss néven futó optikák, a klasszikus, kék Zeiss logóval is el vannak látva. Ezek azt a profi minőséget képviselik, mint pld. a Canon L-széria, A- és E-bajonettel gyártják őket. A Sony Carl-Zeiss optikák autofókuszosak. 

Külön említendők még a fix és a zoom objektívek. Az átlagos zoom objektív a nagylátószögűtől a közepes teleobjektívig terjed (pld. 35-200 mm). Praktikusságuk miatt a zoom obik napjainkra már jelentősen kiszorították a többit, bár a fix gyújtóponttal rendelkező (fix objektívek) képrajzolási képessége és fényereje erősebb.

A teleobjektívek és nagy zoomtartományú Sony objektívek a legjobb lehetőséget nyújtják például ahhoz, hogy az állatokat természetes közegükben, mivoltukban örökítsük meg. Ezek segítségével távolságot tarthatunk természetfilmezés közben. Ha sporteseményt szeretnénk fotózni, akkor pedig nagy zoomra és nagy látószögű, vagy „gyors” Sony objektívre van szükségünk. A legjobb választás ilyenkor a F2.8-tól F4-ig terjedő blendenyílásos optika.

A stabilizátoros objektívek több lencsetaggal rendelkeznek, mint az azonos típusú és gyújtótávú, de stabi nélküli társaik. A plusz lencsék a bemozdulás irányával ellentétesen mozognak, így biztosítva a korrekciót. Ha kézből kell, kisebb záridővel dolgoznunk, akkor ez a rendszer nagy segítséget jelent. Természetesen a helyes objektív választás a géptől is függ, hiszen Sony kamerák esetében pld. a DSLR-ek, illetve az a7rII és az a7ii vázba épített stabilizátorral rendelkeznek, míg az a7 és az a7r nem.

Böngéssze át széles objektív kínálatunkat és találja meg nálunk ideális Sony optikáját!

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.