Új jelszó kérése
TOP termékek
Hírlevél
Termékajánló
Fizetési megoldás

LEJÁTSZÓK

Fő kategória >LEJÁTSZÓK

1 termék
Blu-ray lejátszó
2 termék
DVD lejátszó


A digitális képanyagok széleskörű elterjedésével, azaz amióta lehetőségünk van digitálisan rögzített felvételek nézésére, amit leginkább a DVD-lemezek gyors térhódításához köthetünk, mindenki sebesen lecserélte DVD-lejátszóra a pillanatok alatt elavult technológiát képviselő videómagnóját. Ennek még nem egész két évtizede, viszont a videókazetták, így a lejátszók is feledésbe merültek, hiszen a régi, videókazettás felvételek zöme is digitalizálva lett. A digitális kor minden területen berobbant az életünkbe, kezdve a fényképezéstől, a zenetároláson és lejátszáson át, a filmekig és egyéb médiatartalmakig bezárólag. Mindezt természetesen egy forradalmian új tárolóeszköz tette lehetővé, a DVD (Digital Video Disc, vagy Digital Versatile Disc), melyet tulajdonképpen a CD lemez utódjának szántak. A DVD lemez egy nagykapacitású optikai tároló, mely mozgókép, hang és adat tárolására is alkalmas. Természetesen a digitálisan rögzített és tárolt médiatartalmak lejátszásához szükség volt egy otthoni eszközre is, mely segítségével bárki könnyedén megjeleníthette azt tévéje képernyőjén.

A Sony már a DVD lemez fejlesztésében is részt vett, így természetes, hogy a gyártó élenjár a DVD lejátszók fejlesztésében is. Napjainkban a Sony-DVP modellsora hordozza magában a gyártó vezető DVD lejátszóit. Fontos, hogy DVD lejátszónk minden lemezformátumot és természetesen CD lemezt is tudjon olvasni, ezért a választásnál erre érdemes odafigyelni, bár a legtöbb formátumot a Sony egyszerűbb DVD lejátszói is képesek kezelni.  Ami még fontos szempont lehet, az a HDMI® és USB csatlakoztathatósági lehetőség, annak érdekében, hogy minél jobb minőségben tekinthessük meg DVD-filmjeinket és akár USB-re is rögzíthessünk.  

A Blu-Ray disc-et eredetileg a DVD utódjának szánták, sokáig formátumháborúban állt a HD-DVD-vel, azonban utóbbi fejlesztői kivonultak a piacról, így egyeduralkodóként maradt a BD szabványnak megfelelő Blu-Ray disc.  Egy egyoldalas, hagyományos DVD 4,7 GB adatot képes tárolni, ami elegendő egy átlagos 2 órás, normál felbontású filmnek és néhány extra adatnak. Egy nagy felbontású film, amelynek sokkal tisztább képe van (HDTV – High-Definition Television), mint egy DVD-filmnek, körülbelül 5-ször több helyet igényel. Így nélkülözhetetlen olyan lemezek gyártása, amin sokkal több adat fér el, mint egy DVD-n, ahogy a stúdiók is egyre jobb minőségben gyártják a filmeket. A Blu-Ray technológia széles körben való elterjedése sokáig váratott magára, elsősorban a technológia magas ára miatt, azonban mára egyre elérhetőbb áron juthatunk hozzá mind Blu-Ray filmekhez, mind lejátszókhoz.

A Sony Blu-Ray lejátszóit a Sony-BDP modellsor mutatja be. Ha átfutjuk, akkor láthatjuk, hogy már abszolút nem nevezhető borsosnak egy középkategóriás modell ára. Azonban már egy csúcsmodell sem nagyon drága, mint pld. a BDP-S7200, mely olyan vezető technológiákat és extrákat sorakoztat fel, mint a 4K Ultra HD, 3D, nagy felbontású hang, szuper Wi-Fi, AV-vevő, MirrorLink™ és még sok egyebet.

Akár egy egyszerűbb DVD lejátszót szeretne, akár egy csúcskategóriás Blu-Ray lejátszóra vágyik, egy biztos: nálunk jó helyen jár, nézze át a választékot és biztosan meg fogja találni amit keres!

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.