Új jelszó kérése
TOP termékek
Hírlevél
Termékajánló
Fizetési megoldás

ADATHORDOZÓ

Fő kategória >ADATHORDOZÓ

10 termék
Memóriakártya
3 termék
Hordozható HDD
6 termék
Pendrive


Az adathordozók már mindennapjaink elengedhetetlen részét képzik. Már fel sem tűnik nekünk, hogy mindennapi életünkben mekkora része van a különböző adathordozóknak, legyen szó akár egy memóriakártyáról az okostelefonunkban, egy akár kulcstartónkon lógó pendrive-ról, vagy egy hordozható merevlemezről. Ha felidézzük azokat az időket, amikor még a játékokat 3MB-os lemezekről kellett feltelepíteni a PC-re, vagy egy filmet csak videókazettán nézhettünk meg, melynek minősége alkalomról alkalomra silányabb lett, mivel a szalagot elnyűtte a videó, akkor döbbenünk rá, hogy az adathordozás terén is hatalmasat fejlődött a technológia.

Méreteiben az a lemez, mely kicsinek számított és összesen 3 MB adat tárolására volt képes, körülbelül 5 pentdrive méretével ért fel. Ez a 3 MB manapság már egy jobb minőségű fényképpel be is telne, azonban egy pendrive akár 64 GB adat tárolására is képes, sokkalta kisebb méretei mellett. Nem is olyan régen még egy teljes számítógép sem volt képes ennyi adat tárolására.

A kazetták napjainkban a digitális technológia térhódításával már leginkább feledésbe merülnek, kivételt képeznek a professzionális operatőrök által kedvelt klasszikus módszerek, számukra a Sony továbbra is biztosít jó minőségű kazettákat is. Azonban akik hobbi szinten szeretnék megörökíteni családjuk fontos pillanatait, napjait, vagy egyéb élményeiket, azok számára a DVD és a Blu Ray lemezek nyújtják a lehető legjobb minőséget, melyeket akár sok-sok év múlva is visszanézhetünk a rögzített felvétel minőségi romlása nélkül.

A mai televíziók és média lejátszók már bármely fajta adathordozóról képesek megjeleníteni a videó anyagot, ezért a választásunknak jóformán semmi sem szabhat határt. Például ha van egy zenei gyűjteményünk, melyet szeretnénk kedvenc filmjeinkkel együtt tudni és szükség esetén akár autóban, akár máshól lejátszani a tartalmat, ebben az esetben egy pentdrive jelenti az ideális választást. Hiszen nem csak napjaink legelterjedtebb adathordozója, hanem az összes modern eszközzel kompatibilis, mindemellett kis méretének köszönhetően akár egy kis zsebben is elfér. Ruházzunk be pld. egy 32GB-os Sony USM-32x-be, ez a pentdrive rendelkezik a kategóriája legjobb ár-minőség arányával. Viszont ha inkább a polcon szeretnénk rendezett sorban látni kedvenc filmjeinket, zenéinket és egyéb adatainkat, akkor jobb választás lehet a DVD lemez. A hordozható HDD-nek, azaz merevlemeznek köszönhetően pedig az összes adatunkat mindig magunknál tudhatjuk. Például egy elegáns, tenyérnagyságú és könnyű, azonban akár 2TB-os kapacitású Sony külső merevlemez már képes tárolni akár a létező összes adatunkat. Amennyiben a legjobb adathordozót keresi, a Sony kínálatában biztosan megtalálja azt!

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.